RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


SušenkyZobrazit galerii

Sušenky

Velikonoční sušenky

Obtížnost: střední | Porce: | Čas: 120 minut


Špaldová mouka   400 g
Máslo     200 g
Vejce žloutky    2 ks
Třtinový cukr    200 g
Citrón/kůra    1 ks
Mletá skořice    1 lžička
Muškátový oříšek mletý  1/2 lžičky
Mletý zázvor    1/2 lžičky
Sůl     20 g
   
Na polevu:
Bílky     2 ks
Moučkový cukr
Šťáva z citrónu
Potravinářská barva


Vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané hmoty. Poté přidáme žloutky, koření, citronovou kůru a nakonec mouku. Všechny ingredience důkladně propracujte ve vláčné těsto a zabalte do potravinářské fólie nebo zavřete do misky s víčkem a nechte asi hodinu odpočinout v lednici.

Odpočinuté těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte z něj požadované tvary. Sušenky přendáme na vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 6-10 minut. Délka pečení závisí na tloušťce sušenek. Jakmile začnou chytat barvu, jsou hotové. Upečené sušenky necháme na plechu nebo přendané na nějaké mřížce úplně vychladnout.

Bílkovou polevu vytvoříme vyšleháním bílků s cukrem a citrónovou šťávou. Cukr přidávejte dle potřeby, dokud nedosáhnete požadované hustoty. Poleva je trochu komplikovanější, protože než vychytáte tu správnou konzistenci, chce to trochu cviku. Hotovou polevu rozdělte do několika mystiček a obarvěte dle potřeby a fantazie.

Zdobíme pomocí štětce nebo sáčků.

- Třtinový cukr je nejlepší požívat značku Demerara. Je tmavý s výraznou chutí a obsahem melasy. Právě díky melase obsahuje mnoho minerálů. Sušenkám dodává krásnou zlatohnědou barvu. Pokud ho v receptu vynecháte, pečivo bude světlé jako linecké.
- Tloušťka těsta na sušenky při rozválení by měla být asi jako tloušťka desetikorunové mince.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >