RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Trhaný salát s kozím sýrem a fíkyZobrazit galerii

Trhaný salát s kozím sýrem a fíky

Trhaný salát s kozím sýrem, fíky, ořechy a pomerančovým dresinkem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Ledový salát   300 g
Salát lollo rosso   300 g
Římský salát   300 g
Radicchio   50 g
Rucola    50 g
Kozí sýr    300 g
Ořechy    50 g
Fíky čerstvé   4-6 ks (dle velikosti)
   
Dresink:  
Olej olivový    50 ml
Pomeranče   3 ks
Limetka    1 ks
Sůl, pepř  dle chuti


Saláty pečlivě omyjeme, osušíme a natrháme na větší kusy. 
Přidáme vypranou rucolu a na malé kousky natrhané radicchio. Vše promícháme, pokapeme trochou pomerančového dresinku, přidáme nakrájené fíky, ořechy a lehce promícháme.

Kladem na talíř a na vrch klademe natrhaný kozí sýr.

Pomerančový dresink:
Vymačkáme šťávu z pomerančů a limetky, přidáme olivový olej, med, z mlýnku namletý pepř a podle chuti osolíme. Společně dohromady vymícháme hladký krém. Do dresinku můžeme přidat na jemno nakrájenou kůru z pečlivě omytého pomeranče. Nudličkami pomeranče poté zdobíme hotový salát.

Lžící přelijeme dresinkem a ozdobíme proužky pomerančové kůry.

- Pro pikantnější chuť můžeme do dresinku přidat pár kapek tabaska.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >