RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Třešňový koláčZobrazit galerii

Třešňový koláč

Třešňový koláč Clafoutis

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 60 minut


Třešně vypeckované  500 g
Cukr krystal   120 g
Mouka polohrubá  100 g
Máslo    50 g (na vymazání i do koláče)
Citrón    1 ks (kúra)
Mléko    200 ml
Smetana   100 ml
Vejce    3 ks
Vanilkový cukr   2 ks
Špetka soli


Troubu předehřejeme na 180 ºC.

Formu na pečení vymažeme trochou másla a lehce vysypeme moukou.

Do šlehací mísy vložíme vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru a prosátou mouku. Vyšleháme do hladka, přidáme mléko, rozpuštěné máslo a smetanu a společně ještě jednou vyšleháme. Po vyšlehání necháme cca 10minut odpočinout.

Do připravené formy nalijeme na dno trochu těsta, abychom zakryli dno. Poté na těsto rozprostřeme omyté a vypeckované třešně a na vrch nalijeme zbytek těsta.

Pečeme v troubě asi 35- 40minut do zlatova.

Po upečení necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.

Pocukrujeme moučkovým cukrem

- Clafoutis to je třešňový koláč, který pochází z kraje Limousin v centru Francie
- Tradiční koláč se dělá z černých třešní i s peckou které prý dodávají koláči specifickou chuť
- Jestliže chceme koláč bezlepkový, použijeme místo klasické mouky mouku mandlovou (jemně namleté mandle)
- Že je clafoutis hotový poznáte podle toho, že když pohnete s nádobou ve které se peče, bude už těsto pevné.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >