RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Rebarborový koláčZobrazit galerii

Rebarborový koláč

Rychlý a jednoduchý rebarborový koláč

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Těsto:  
Polohrubá mouka 250 g
Cukr krupicový 150 g
Vejce 1 ks
Bílý jogurt 250 g
Prášek do pečiva 1/2 sáčku
Rebarbora silnější stonky 4 ks
   
Drobenka:  
Máslo 100 g
Cukr moučka 50 g
Hladká mouka 100 g


Na drobenku smícháme studené máslo s cukrem a moukou dohromady a vidličkou nebo rukama vypracujeme sypkou drobenku.

Mouku, cukr a prášek do pečiva pečlivě smícháme, přidáme bílý jogurt a nakonec rozšlehané vejce. Vše důkladně promícháme a nalijeme do máslem vymazané formy nebo na plech. Poklademe na kousky nakrájenou rebarborou a posypeme drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě na 175°C cca 30 minut.

Zdobíme moučkovým cukrem

- Místo rebarbory můžete použít borůvky, meruňky nebo jiné ovoce.
- Místo drobenky můžeme posypat mákem smíchaným s cukrem

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >