RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Ragů z vykoštěných králičích stehenZobrazit galerii

Ragů z vykoštěných králičích stehen

Jednoduché jídlo, které je nejvíce oblíbené jako velikonoční pokrm.

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Chlazená králíči stehna 4 ks
Panenský olivový olej 1 dcl
Živočišné máslo 70 gr
Červená cibule 2 ks
Sušené hříbky 1 hrst
Suché bílé víno 3 dcl
Smetana živočišná 1 dcl
Listový špenát 150 gr
Sůl, pepř dle potřeby
Kuřecí vývar 500 ml
Cukr krupice špetka
Tymián snítka
Nové koření 4 kuličky

Sušené hříbky přebereme a namočíme do většího množství studené vody. Králičí stehna omyjeme, osušíme, osolíme a sůl vetřeme. V rendlíku rozehřejeme spolu s máslem, na kterém králičí stehna dozlatova opečeme. Vyjmeme a ve výpeku do křupava opečeme červenou cibuli nakrájenou na měsíčky. Dáme do misky.

Do výpeku nalijeme víno, svaříme na poloviční množství, přidáme sušené houby zbavené vody, opečená králičí stehna, podlijeme vývarem, přidáme tymián, nové koření a na mírném ohni vaříme do měkka. Maso vyjmeme, omáčku svaříme na potřebné množství. Dle potřeby zahustíme tukovou jíškou. Omáčku dochutíme dle potřeby solí, pepřem a špetkou cukru.

Na závěr zjemníme smetanou. Do vzniklé omáčky přidáme propraný listový špenát a jen dvě minuty zlehka provaříme. Přidáme do křupava opečenou červenou cibuli.
 
Ragů z králičích stehen podáváme na hezkém, předehřátém talíři. Servírujeme ho s klasickou přílohou.

- Sušené hříbky můžeme nahradit čerstvými
- Panenský olivový olej můžeme nahradit vepřovým, kachním nebo husím sádlem
- Čerstvý listový špenát můžeme nahradit mraženým listovým špenátem, ne protlak
- Kromě králičích stehen můžeme použít také králičí hřbet

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

CERAMIC K2010 GB CERAMIC
K2010 GB
DAMAS LT2045 DAMAS
LT2045
ELITE LT5004 ELITE
LT5004

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >