RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polentové palačinkyZobrazit galerii

Polentové palačinky

Plněné polentové palačinky

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Špenát čerstvý 100 g (mražený 300 g)
Mléko  200 ml
Žampiony 150 g
Instantní polenta 100 g
Sůl, pepř dle chuti
Artyčok  4 ks
Vejce  2 ks
Tymián  snítka
Citrón  1 ks
Máslo  100 g
Olivový olej 50 ml


Do mísy nasypeme polentu, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme tymián, mléko a vypracujeme palačinkové těsto. Necháme asi 10 minut odležet.

Z připraveného těsta pečeme na pánvi na másle palačinky.(cca 8 ks)

Očištěné artyčoky dáme do vroucí vody s citrónem, lehce povaříme a vycedíme. Vychlazené nakrájíme na tenké plátky.

Na pánvi orestujeme šalotku, přidáme nakrájené žampióny, artyčoky a lístky vypraného špenátu. Osolíme, opepříme a můžeme, lehce zakápnout bílím vínem. Takto připravenou směsí plníme připravené palačinky

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Před každým nalitím palačinkové hmoty na pánev je dobré směs promíchat, protože polenta sedá na dno.
- Místo čerstvého špenátu můžeme použít špenát rozmražený, ale dobře ho vymačkejte, aby obsahoval co nejméně vody.
- Čerstvé artyčoky můžete nahradit konzervovanými, bez nálevu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >