RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pohankový koláč Zobrazit galerii

Pohankový koláč

Pohankový koláč s hruškami a karamelizovanými ořechy

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 70 minut


Pomeranč střední  1 ks
Cukr krystal   125 g
Mouka pohanková  260 g
Máslo    130 g (na vymazání i do koláče)
Prášek do pečiva  1 ks
Hrušky    3 ks
Med    100 g
Ořechy    50 g
Vejce    3 ks
Moučkový cukr na poprášení  
Špetka soli a skořice  


Troubu předehřejeme na 180 ºC. Formu na pečení vymažeme trochou másla a lehce vysypeme moukou.

Pomeranč pečlivě omyjeme a osušíme. Poté z něj ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo vyšleháme v míse s cukrem a pomerančovou kůrou. Poté po jednom přišleháme vejce. Vmícháme mouku, prášek na pečení, skořici, špetku soli a pomerančovou šťávu.

Takto připravené těsto přelijeme do vymazané formy a uhladíme. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké klínky a rovnoměrně rozložíme na těsto.

Pečeme v troubě asi 35- 40minut do zlatova.

Během pečení koláče si prohřejeme v kastrůlku med, přisypeme ořechy a necháme jádra zkaramelizovat.
Po upečení necháme koláč lehce vychladnout a karamelizované ořechy přesuneme do středu koláče.

Poprášíme moučkovým cukrem a vychladlý koláč můžeme podávat.

- Na koláč můžeme dát jak vlašské ořechy tak třeba i lískové nebo pekanové ořechy.
- Místo hrušek můžeme použít i jablka.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >