RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pie z lesního ovoceZobrazit galerii

Pie z lesního ovoce

Pie z lesního ovoce

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 60 minut


Těsto:  
Cukr     100 g
Máslo      200 g
Hladká mouka   300 g
   
Krém:  
Cukr    120 g
Smetana   350 ml
Mléko     500 ml
Vanilkový pudink  80 g
   
Na ozdobu:  
Borůvky   150 g
Maliny    150 g
Ostružiny   150 g
Jahody    200 g
Želatina   1 ks


Z mouky, cukru a změklého másla vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme v lednici cca 1 hodinu odležet. Pak ho vyválíme na plát a vložíme do koláčové formy. Korpus se peče přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180°C. Po upečení ho necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém a až do vychladnutí je dobré ho šlehat. Poté vmícháme ušlehanou šlehačku. Krémem potřeme korpus, navrch vyskládáme lesní ovoce a zalijeme ho želatinou připravenou podle návodu

Podáváme ozdobené lísky máty nebo meduňky

- Do páje můžeme vyskládat prakticky jakékoliv měkké ovoce (jahody, banány, kiwi)
- Želatinu lijeme na ovoce až v momentě kdy je pudink zchladlý a nehrozí nám, že se do pudinku vsákne.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >