RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečený pstruh v pergamenové papilotě s čerstvými bylinkami, limetkou a citrónemZobrazit galerii

Pečený pstruh v pergamenové papilotě s čerstvými bylinkami, limetkou a citrónem

Pečený pstruh trochu jinak

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Čerstvý pstruh a 250 g 4 ks
Citrón 1 ks
Čerstvý tymián snítka
Čerstvý rozmarýn snítka
Panenský olivový olej 1 dcl
Máslo 60 g
Sůl, pepř dle chuti



Pstruha pod tekoucí vodou omyjeme, zbavíme slizu a papírovými ubrousky osušíme. Ostrým nožem na třech místech nařízneme kůži, do které vložíme na půlkolečka nakrájený citrón.

Mezi citrón a kůži vložíme tymián a rozmarýn. Osolíme po povrchu, ale i v břišní dutině a sůl rozetřeme. Připravené pstruhy položíme na pergamenový, pečící papír, zakápneme olivovým olejem a na pstruha položíme na plátky nakrájené máslo.

Přes pstruha přehneme vrstvu pečícího papíru, ustřihneme a pomocí motouzu na obou stranách svážeme. Do pečícího papíru dávejte vždy jen dva pstruhy.

Pstruha podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

 - Takto můžete připravovat i jiné sladkovodní a mořské ryby (mořský vlk, lín, siven)
 - Bylinek dávejte jako šafránu, v papilotě nabývají na intenzitě chuti a vůně.
 - Takto připravenou papilotu se pstruhem můžeme péci v rozehřáté troubě.
 - Po upečení a otevření papiloty pstruhy podlijeme výpekem z másla a olivového oleje.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

MULTICOLOR LT1030 MULTICOLOR
LT1030
ERGO LT2375 ERGO
LT2375
ELITE LT5004 ELITE
LT5004

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >