RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečený medový salátZobrazit galerii

Pečený medový salát

Pečený medový salát z dýně a pastináku

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Dýně máslová   500 g
Pastinák   500 g
Olivový olej   50 ml
Med    70 g
Ciabatta   1 ks
Slunečnicová semínka  1 lžíce
Tymián    3 snítky
Čerstvý špenát   200 g
   
Dresink:  
Vinný ocet   50 ml
Dijonská hořčice  50 g
Olivový olej   30 ml
Sůl, pepř  
Cukr špetka


Dýni a pastinák očistíme a nakrájíme na větší kusy. Dáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný tymián a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Během pečení obracíme.

Opečenou zeleninu vyndáme z trouby, pokapeme medem a nahoru nasypeme natrhanou ciabattu a slunečnicová semínka. Pekáč se zeleninou vrátíme zpátky do trouby a pečeme ještě asi 5 minut, dokud se ciabatta neopeče.

Na dresink prošleháme ocet, hořčici, olej, sůl, pepř a cukr. Takto připraveným dresinkem pokapeme opečenou zeleninu.

Špenátové lístky důkladně vypereme, vyskládáme na talíř a poklademe na ně opečenou směs

Pokapeme dresinkem a můžeme podávat

- Špenát propereme opravdu velmi důkladně, protože je většinou plný písku.
- Bylinkami do salátu nemusíme šetřit a můžeme jích přidat i více druhů.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >