RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kuřecí stehna v celerových bramboráchZobrazit galerii

Kuřecí stehna v celerových bramborách

Vykostěná kuřecí stehna zapečená v celerových bramborách

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 80 minut


Kuřecí stehna  800 g
Brambory  600 g
Celer   600 g
Smetana  300 ml
Olivový olej  50 ml
Máslo   50 g
Tymián   10 g
Niva   100 g
Sůl, pepř  
   
Vykostěná kuřecí stehna, osolíme, opeříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran.

Oloupané brambory a celer nakrájíme na tenké plátky a smícháme dohromady. Přidáme nastrouhanou nivu, smetanu a nasekaný čerstvý tymián. Opepříme, osolíme (ne moc, niva je dost slaná) a společně promícháme. Polovinu takto připravené směsi dáme na dno olejem vymazaného pekáče, na směs poklademe opečená stehna a přikryjeme druhou polovinou bramborovo-celerové směsi.

Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme v předehřátě troubě na 165° cca 40 minut. Poté odklopíme a dopečeme při teplotě 180° asi 20 minut aby byl povrch krásně zlatavý a křupavý.

Při podávání posypeme brambory s masem na jemno nasekanou jarní cibulkou

- Pro lepší chuť a vůni můžeme přidat i nasekanou bazalku.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >