RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kuřecí špízZobrazit galerii

Kuřecí špíz

Kuřecí špíz na zeleném chřestu

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Kuřecí prsa 600 g
Oliv. olej 50 ml
Anglická slanina 300 g
Cibule 300 g
Chřest 600 g
Cuketa 200 g
Sůl, pepř dle chuti
Máslo 50 g


Kuřecí prsa, papriku, anglickou slaninu, cuketu a cibuli nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na špíz, až ho máme plný. Osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a opékáme na pánvičce ze všech stran. Před dopečením přihodíme ke špízu hrudku másla, necháme rozpustit a špízy v máslíčku obalíme.

Servírujeme položené na opečeném chřestu.

Zelený chřest oloupeme a obalíme anglickou slaninou nakrájenou na tenké plátky. Položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě až je slanina na chřestu křupavá.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Mladý zelený chřest nemusíme před obalením slaninou ani loupat, jenom odlomíme dřevnaté konce.
- Špíz můžeme před pečením potřít olivovým olejem, ve kterém rozmixujeme lístky čerstvé bazalky.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >