RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kedlubnová polévkaZobrazit galerii

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka s česnekem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 60 minut


Kedlubny  2 ks
Šalotka   2 ks
Česnek   20 g
Olej olivový  50 ml
Máslo   50 g
Hladká mouka  30 g
Mléko   200 ml
Smetana  100 ml
Sůl, pepř  dle chuti


Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme nakrájený česnek a kedlubnu. Společně ještě chvíli restujeme a poté zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vlažným mlékem. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.

Když je kedlubna měkká, zahustíme polévku jíškou a ještě asi 10 minut provaříme. Na konec zjemníme polévku smetanou a kouskem studeného másla. Polévku už nevaříme.

Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

- Polévku můžeme ještě vylepšit na kostky nakrájenými vařenými bramborami.
- Polévku můžeme též rozmixovat a vznikne nám hladký krém, který při podávání posypeme opraženou houskou.
- Jestliže chceme polévku bezlepkovou, vynecháme mouku, přidáme brambory a společně s kedlubnou rozmixujeme.
- Jestliže nám zbyla ještě kedlubna, můžeme jí nakrájet na nudličky, orestovat na másle do zlatova a při podávání posypat na hotovou polévku.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >