RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka z pečených kaštanůZobrazit galerii

Polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Oloupané kaštany 300 g
Cibule střední 1 ks
Řapíkatý celer 100 g
Olej olivový 50 ml
Vývar (zeleninový nebo kuřecí) 1 l
Mléko 100 ml
Smetana 100 ml
Med 1 polévková lžíce
Zázvor čerstvý 3 plátky
Máslo 50 g
Sůl, pepř dle chuti


Olivový olej rozpustíme v hrnci, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce orestujeme do sklovata. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany. Zakápneme medem, ještě jednou lehounce orestujeme a zalijeme vývarem a teplým mlékem.

Necháme provářet 30-35 minut, rozmixujeme a propasírujeme přes jemný cedník. Polévku ochutíme a zjemníme smetanou.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře.


- Kaštany na loupání můžeme upéct v troubě nebo uvařit ve vodě, musíme je ovšem před tepelnou úpravou na ploché straně kaštanu naříznout nožem do kříže.
- Polévku nemusíme zahušťovat, bude dost hustá, a kdyby přece, tak přihustit máslovou jíškou.
- Část kaštanů si můžeme ponechat na ozdobu a pokrájenými můžeme posypat polévku a lehce pokapat olivovým   olejem

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >