RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Karbanátky se zeleninouZobrazit galerii

Karbanátky se zeleninou

Houbové karbanátky se zeleninou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Cibule 2 ks
Máslo  50 g
Houby   300 g
Mrkev   150 g
Celer   100 g 
Kedlubny  200 g
Vejce   5 ks
Mléko   50 ml
Hladkolistá petržel  
Strouhanka  
Polohrubá mouka  
Hořčice  
Olej  
Sůl, pepř, mletý kmín  


V hrnci rozehřejeme olej a máslo. Vysypeme do něj nakrájenou cibuli a na mírném plameni restujeme asi 2 minuty.

Přidáme nasekané houby, osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého kmínu a podusíme do měkka.

Mrkev, celer a kedlubnu nastrouháme na jemno do mísy, osolíme a necháme cca půl hodiny odstát, aby zelenina pustila vodu a zkřehla. Přendáme zeleninu do cedníku a důkladně vymačkáme vodu. Poté zeleninu přidáme k orestovaným houbám, přidáme nasekanou petrželku, tři vejce rozšlehaná s trochou mléka a dochutíme solí a pepřem. Takto připravenou směs zahustíme podle potřeby strouhankou.

Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, do kterých jsme přidali lžíci hořčice a strouhanky. Smažíme na rozehřátém oleji do zlatova.

Ideální je podávat karbanátky s bylinkovou bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem s jarní cibulkou

- K nastrouhané zelenině můžeme přidat i ředkvičky
- Do karbanátků můžeme přidat snítku nasekaného tymiánu

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >