RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Jahodové tiramisuZobrazit galerii

Jahodové tiramisu

Tiramisu s čerstvými jahodami

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Jahody  300 g
Pomerančový likér 3 lžíce
Vejce 4 ks
Mascarpone 500 g
Cukrářské piškoty 25-30 ks
Pomeranč 1 ks
Cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 ks / 20 g


Čerstvé jahody nakrájejte na plátky, přidejte cukr a vanilkový cukr a lehce promíchejte. Nechte 20 minut odležet a šťávu z jahod sceďte.

Jahodovou šťávu promíchejte ze šťávou z jednoho pomeranče a likérem.

Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, promícháme s mascarpone a přidáme trochu nastrouhané pomerančové kůry. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků.

Cukrářské piškoty máčíme v ochucené pomerančové šťávě a střídavě vrstvíme do mísy s ochucenými jahodami a krémem mascarpone.

Poslední horní vrstvu nazdobíme čerstvými, na plátky nakrájenými jahodami.

Zdobíme čerstvou mátou a moučkovým cukrem

- Tiramisu je dobré nechat  v ledničce cca 1 hodinu vychladit.
- Pomeranč před strouháním důkladně omyjeme ve vodě kartáčkem

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >