RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hruškový závinZobrazit galerii

Hruškový závin

Hruškový závin s rozinkami a vlašskými ořechy

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Listové těsto 400 g
Hrušky 350 g
Cukr 150 g
Vlašské ořechy 40 g
Skořice špetka
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Rozinky 50 g
Strouhanka 2 lžíce


Listové těsto rozválíme na tenký plát do tvaru obdélníku. Posypeme strouhankou a na strouhanku klademe nastrouhané nebo na kostičky nakrájené hrušky ochucené cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.

Na hrušky nasypeme drcené ořechy a rozinky.

Boční okraje těsta přehneme dovnitř a zavineme do roličky. Závin přendáme na pečící papír a položíme na plech.

Na několika místech propíchneme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme v předehřáté troubě cca 30 min. na 180°C, dokud těsto nezezlátne.


Zdobíme čerstvou mátou a moučkovým cukrem


- Místo hrušek můžete použít jablka, meruňky, broskve, nebo ořechovou náplň.
- Vlašské ořechy můžeme nahradit lískovými oříšky nebo oloupanými mandlemi.
- Rozinky je dobré den dopředu namočit do rumu.
- Strouhanka se dává do závinu, aby natáhla z hrušek přebytečnou tekutinu a závin nepraskl.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >