RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hruškový koláčZobrazit galerii

Hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 60 minut


Hrušky    500 g 
Hladká mouka   100 g
Cukr moučka   150 g
Máslo    150 g
Sůl    špetka
Prášek do pečiva  1 sáček
Vejce    2 ks


Troubu předehřejeme na 180° a koláčovou formu vymažeme máslem. Na dno formy vyskládáme oloupané, jádřinců zbavené a na osminky nakrájené hrušky.

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a solí. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme připravenou mouku a vymícháme těsto. Přidáme rozpuštěné máslo a ještě jednou vymícháme.

Takto připravené těsto nalijeme na vyskládané hrušky a pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut až je koláč zlatavý.

Po vychladnutí koláč obrátíme a vyklopíme z formy. Pocukrujeme a můžeme podávat.

Podáváme na hezkém talíři za tepla i za studena.

- Hrušky pro tento recept můžeme bez problémů nahradit jiným ovocem, např. jablky nebo meruňkami.
- Do připraveného těsta můžeme klidně vmíchat hrst nasekaných mandlí.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >