RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečený hřbet z divočáka Zobrazit galerii

Pečený hřbet z divočáka

Pečený hřbet z divočáka s dýňovým pyré

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Hřbet z divočáka bez kosti 600 g
Olivový olej 50 ml
Tymián 10 g
Sůl, pepř dle chuti
   
Dýňové pyré:  
Dýně 500 g
Mrkev 200 g
Cibule 100 g
Brambory 200 g
Smetana 100 ml
Máslo 50 g
Sůl del chuti


Hřbet z divočáka očistíme a odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Natrháme si tymián a hřbet v něm obalíme. Zabalíme do fólie a necháme v ledničce marinovat přibližně dvě hodiny nebo i přes noc.

Hřbety vybalíme z fólie a opékáme na rozpálené pánvičce po obou stranách přibližně 3-5 minut, podle výšky hřbetu. Je li hřbet opravdu vysoký dáme jej ještě na pár minut dodělat do rozpálené trouby. Hotové maso necháme před podáváním ještě tak 2 minuty na teple odpočinout. Maso by mělo být medium.

Dýni rozřízneme, vydlabeme semínka a oloupeme. Vložíme do hrnce s vodou společně s nakrájenými bramborami, nakrájenou cibulí a mrkví a v osolené vodě vaříme do měkka. Když je dýně i brambory hotové, vodu vycedíme, přidáme máslo a na robotu vyšleháme do hladka. Ke konci šlehání přidáme smetanu a podle potřeby dosolíme.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Hotové maso necháváme odpočinout, aby absorbovalo vlastní šťávu a maso bylo krásně šťavnaté.
- Při vaření dýně a brambor můžeme do hrnce přidat i na jemno nasekané bylinky. Poté společně rozmixujeme.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >