RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hovězí vývarZobrazit galerii

Hovězí vývar

Hovězí vývar s morkovými knedlíčky

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut


Suroviny na vývar:  
Hovězí kosti 1000 g 
Morkové kosti 500 g
Mrkev 5 ks
Celer 250 g
Petržel 250 g
Cibule 2 ks
Divoké koření  
   
Morkové knedlíčky:  
Morek 70 g
Máslo 30 g
Strouhanka 150 g
Mouka 50 g
Vejce 3 ks  
Sůl dle chuti
Muškátový oříšek dle chuti
Petrželka  


Hovězí i morkové kosti důkladně opláchneme a vložíme do pekáče, přidáme omytou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli překrojenou na půlku. Pečeme při 200°C asi 20minut.

Poté vyjmeme z trouby, z upečených morkových kostí vyklepeme množství potřebné na knedlíčky a vše ostatní vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme divoké koření a hladkolistou petrželku a vaříme pozvolna asi 4 hodiny.

Hotový vývar scedíme a dochutíme solí a pepřem.

Morek s máslem vyšleháme do pěny, přidáme vejce, strouhanku a mouku. Společně promícháme a dochutíme solí, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Z takto připravené hmoty tvarujeme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě cca 5 minut.

Vkládáme do hotové polévky jako vložku.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře.


- Do těsta na knedlíčky můžeme přimíchat i nasekané bylinky
- Morkové kosti nepečeme moc dlouho, jinak se nám morek úplně vypeče a rozpustí

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >