RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hovězí hamburger zapečený s kozím sýrem a hruškovou omáčkouZobrazit galerii

Hovězí hamburger zapečený s kozím sýrem a hruškovou omáčkou

Šťavnatý hovězí burger jak ho neznáte

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Hovězí krk nahrubo umletý 800 gr
Žloutky 4 ks
Kozí sýr 250 gr
Kompotované hrušky 350 gr
Čerstvý koriandr snítka
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Houska na hamburger 4 ks
Kyselá okurka 120 gr
Rajče střední 2 ks
Majonéza 4 polévkové lžíce
Ledový salát 4 pevné listy
Cibule malá 1 ks
Máslo 60 gr
Sůl, bílý pepř dle chuti

Vychlazené hovězí maso dáme do misky, přidáme sůl, žloutky a opatrně spojíme. Z takto připraveného masa si uděláme 4 bochánky, které vytvarujeme na hamburgery, položíme na talíř a dáme vychladit do lednice.
Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme najemno nakrájené kompotované hrušky, cukr a na mírném ohni zkaramelizujeme. Dáme do mixéru, přidáme čerstvý koriandr bez stonku a rozmixujeme. Dochutíme solí a bílým pepřem.

Maso ugrilujeme na rozehřáté pánvi nebo grilu po obou stranách 4 a 4 minuty. Délka grilování je závislá na stupni propečenosti.

Housku na hamburger podélně rozkrojíme a nasucho na rozpálené pánvi opečeme. Spodní část potřeme kvalitní majonézou, na kterou položíme ugrilované maso s kozím sýrem. Nyní přidáme omáčku z kompotovaných hrušek a přiklopíme druhou půlkou housky.

Rajčata, kyselé okurky a oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky. Na talíř položíme list ledového salátu a dozdobíme nakrájenou zeleninou.
 
Hamburger podáváme na talíř nebo jen do ruky.

 - Pokud máte rádi pikantní chuť do omáčky, přidejte pálivou papričku.
 - Nebojte se maso na hamburger ugrilovat krvavější nebo medium.
 - Kozí sýr můžete nahradit kvalitním ementálem nebo chedarem.
 - Omáčku z kompotovaných hrušek můžete nahradit omáčkou ze sušených švestek a jiné.
 - Ledový salát můžete nahradit rukolou.
 - Nedávejte do masa na hamburger bílky, maso bude díky tomu gumové a houževnaté.
 - Do masa můžete přidat pár kapiček čerstvé limetkové šťávy. Zvýrazňuje chuť hovězího masa.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >