RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Houbový KubaZobrazit galerii

Houbový Kuba

Tradiční Vánoční pochoutka

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Velké kroupy 300 g
Sušené pravé hřiby 80 g
Cibule 1 velká
Česnek 3 stroužky
Vepřové sádlo 80 g
Sušená majoránka 1 lžíce
Kmín drcený 1/2 moka lžíce
Sůl, pepř dle chuti


Kroupy dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Zalijeme vroucí vodou a necháme přes noc bobtnat. Vodu slejeme, nalijeme novou a vaříme do měkka. Po uvaření vodu scedíme, propláchneme.

V rendlíku rozehřejeme vepřové sádlo, ve kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kroupy, sůl, kmín, pepř, majoránku, utřený česnek. Do měkka uvařené, nadrobno nasekané houby a spojíme v jednolitou hmotu. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem, utřeným česnekem.


Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.


- Používejte jen velké kroupy. Malé nebo lámané pro tento pokrm nejsou vhodné.
- Kroupy můžete uvařit a jídlo bude chutnější v kterémkoliv masovém vývaru.
- Sušenou majoránku můžete nahradit majoránkou čerstvou.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >