RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


JahelníkZobrazit galerii

Jahelník

Houbový jahelník

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 70 minut


Jáhly   300 g
Sádlo   100 g
Cibule   100 g
Houby čerstvé  300 g
Kmín   10 g
Vejce   3 ks
Ricotta   200 g
Česnek   3 stroužky
Majoránka  20 g
Pórem   100 g
Parmazán  50 g


Jáhly zalijeme studenou vodou a důkladně je promneme rukama a propláchneme. Necháme je okapat, poté zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Poté stáhneme ze sporáku a necháme cca 15 minut dojít.

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Čerstvé houby nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a v rozpálené pánvi na oleji orestujeme do sklovata. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a společně podusíme.

Měkké jáhly a houby společně promícháme, přidáme žloutky prošlehané s ricottou, prolisovaný česnek a majoránku. Osolíme a vmícháme sníh z bílků a nakrájený pórek.

Směs narovnáme do vymazané formy, posypeme sýrem a pečeme v troubě asi 15 minut do zlatova

Jahelník můžeme podávat teplý nebo studený

- Jestliže nemáme čerstvé houby tak použijeme sušené, které namočíme do vlažné vody a poté chvilku povaříme

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >