RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


GaspachoZobrazit galerii

Gaspacho

Studené rajčatové gaspacho

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Rajčata  500 g
Olivový olej 30 ml
Sůl, pepř del chuti
Vývar (zeleninový) 650 ml
Cibule 100 g
Salátová okurka 1 ks
Česnek 50 g
Parmezán 50 g
Worcester dle chuti
Tabasco dle chuti
Vinný ocet dle chuti
Čerstvá bazalka několik lístků


Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Vložíme je do mixéru a pečlivě rozmixujeme.

Přidáme prolisovaný česnek, jemně pokrájenou cibuli, oloupanou a zrníček zbavenou salátovou okurku a znovu rozmixujeme dohladka.

Přilijeme studený vývar, ocet, olivový olej a dochutíme tabascem, worcesterem, pepřem a solí. Znovu promixujeme, nalijeme do vhodné nádoby a nejméně na 2 hodiny uložíme do ledničky.

Podáváme posypané hoblinami parmezánu s opečenou bagetkou a zdobíme lístky bazalky.

- Místo vývaru můžeme samozřejmě použít vodu, ale není to ono.
- Do polévky můžeme přidat i opečenou a slupky zbavenou červenou kapii.
- Dochutit můžeme i špetkou cukru.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >