RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Flambovaný trhanec s jablkyZobrazit galerii

Flambovaný trhanec s jablky

Flambovaný trhanec připravovaný jako hlavní pokrm.

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Hladká mouka kvalitní 230 gr
Polotučné mléko 400 ml
Vejce 8 ks
Rum 1 dcl
Moučkový cukr 4 pol. lžíce
Cukr krupice 2 ½ pol. lžíce
Jablka pevná  2 ks
Rozinky, sultánky 30 gr
Živočišné máslo 70 gr
Sůl špetka

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy dáme prosátou mouku, mléko, krupicový cukr, žloutky, sůl a vymícháme v jednolitou hladkou hmotu, kterou necháme 30 minut v pokojové teplotě odstát. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta.

Na pánvi rozehřejeme máslo, do kterého přidáme nakrájená jablka a zlehka zkaramelizujeme. Jablka by měla zůstat mírně křupavá. Na jablka nalijeme polovinu těsta a na mírném ohni těsto necháme zezlátnout. Během pečení přisypeme rozinky. Poté těsto otočíme, necháme přibližně minutu zatáhnout i z této strany a pomocí vidliček natrháme.

Trhanec pocukrujeme moučkovým cukrem, necháme zkaramelizovat. Pánev sundáme z ohně. Trhanec zakápneme horkým rumem, zapálíme, pánev s trhancem vrátíme zpět na oheň a rum necháme vyhořet. Trhanec dáme na talíř a opět posypeme moučkovým cukrem. Zbylé těsto připravíme stejným způsobem.     

Flambovaný trhanec s jablky posypeme moučkovým cukrem a podáváme na hezkém talíři.

- do těsta můžete přidat dvě polévkové lžíce zakysané smetany, trhanec bude vláčnější a lahodnější
- rozinky můžete namočit v tuzemském rumu, budou měkčí
- tento sladký pokrm připravujte v pánvi s nepřilnavým povrchem a pokud máte pánev větší, hlubší můžete připravit najednou
- tento recept nepřipravujte rychle a na prudkém ohni, cukr, ale i jablíčka by byla spálená, hořká

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

INOX CERA LTSC2840 INOX CERA
LTSC2840
BAMBOO LT2053 BAMBOO
LT2053
ELITE LT5004 ELITE
LT5004

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >