RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Dýňový koláčZobrazit galerii

Dýňový koláč

Jednoduchá příprava dýňového koláče

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 80 minut


Těsto:  
Hladká mouka 150 g
Cukr moučka 50g
Vejce 1 ks
Máslo 100 g
   
Náplň:  
Dýně 150 g
Tvaroh měkký 300 g
Vejce 5ks
Cukr krupice 150 g


Z mouky, cukru, vejce a másla si vypracujeme měkké linecké těsto a dáme do formy lehce vymazané máslem. Pečlivě rozprostřeme a vymačkáme ve formě i do okrajů aby byly cca 2 cm vysoké, na několika místech propíchneme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 10 min. na 180°C

Dýni očistíme a nastrouháme. Smícháme měkký tvaroh, vejce a cukr. Přidáme nastrouhanou dýni a společně promícháme.  Směs nalijeme na předpečený korpus a společně pečeme v troubě na 150°C cca 45 minut.

Zdobíme čerstvou mátou a moučkovým cukrem

- Místo dýně můžeme použít třeba nastrouhanou mrkev.
- Hotovou směs můžeme nalít na hotový korpus ihned po vyndání z trouby.
- Dýni můžeme předem orestovat na másle s trochou cukru a citronové šťávy,  a poté přidat nastrouhanou citronovou kůru.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

NOIR LT2014 NOIR
LT2014

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >