RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Dvoubarevný chřestový krém s parmazánovou sušenkouZobrazit galerii

Dvoubarevný chřestový krém s parmazánovou sušenkou

Rychlá a zdravá zeleninová polévka

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Bílý chřest 300 gr
Zelený chřest 300 gr
Čerstvý listový špenát 1 hrst
Brambory oloupané 160 gr
Cibule 2 střední
Máslo 160 gr
Parmazán strouhaný 4 polévkové lžíce
Žloutek 1 ks
Olivový olej 2 dcl
Smetana 31% živočišná 300 ml
Vývar nebo voda 2 litry
Sůl, cukr dle chuti

Bílý chřest, brambory a cibuli oloupeme. Cibuli nadrobno nasekáme, chřest překrojíme na 4 části. Brambory nakrájíme na kostky jako na bramborovou polévku. Na rozehřátém polovičním množství másla a olivového oleje zpěníme cibuli, přidáme nakrájený chřest, brambory a podlijeme vývarem. Osolíme, přidáme špetku cukru a vaříme na mírném ohni do měkka. Poté přilijeme poloviční množství smetany a v mixéru vymixujeme v hladkou krémovou polévku. Dle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem.

Zelený chřest a cibuli očistíme. Na rozehřátém polovičním množství másla a olivového oleje zpěníme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený zelený chřest a špenát. Podlijeme vývarem, ochutíme solí, špetkou cukru a uvaříme doměkka. Po uvaření přilijeme zbylou smetanu, zavaříme a v mixéru vymixujeme v hladkou krémovou polévku. Dle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem.

Strouhaný parmazán dáme do misky, přidáme žloutek a spojíme. Na plech položíme pečící papír, na který rozdělíme z parmazánu a žloutku 4 hromádky. Upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, 4 – 6 minut, dle výkonu vaší trouby.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře. Můžeme dozdobit hlavičkami chřestu.

- Před mixováním polévky odebereme z chřestu hlavičky. Těmi pak můžeme polévku dozdobit.
- Polévka ze zeleného chřestu vám vydrží déle zelená (nešedne), když přidáte po uvaření a rozmixování šťávu z čerstvého citrónu (1 mokka lžíci).
- Polévku můžete podávat i s opečenými máslovými krutóny.
- Nezahušťujte polévku jíškou, ztrácí se chřestová chuť.
- Parmazán můžete nahradit kvalitním vyzrálým ementálem.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

ERGO LT2372 ERGO
LT2372

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >