RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kuře dušené na červeném víně s krémovými žampiónyZobrazit galerii

Kuře dušené na červeném víně s krémovými žampióny

Velice jednoduché jídlo, které se po celou dobu připravuje v jednom hrnci.

Obtížnost: velmi nízká | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Žlutomasé nebo farmářské kuře 1 ks
Červené víno suché 8 dc
Panenský olivový olej 1 dcl
Máslo živočišné 100 gr
Hnědé žampiony 8 ks
Malé cibulky, šalotky 8 ks
Česnek oloupaný 8 ks
Karotka  nebo mrkev 1 velká
Anglická slanina plátkovaná 100 gr
Kvalitní rajčatový protlak 2 polévkové lžíce
Tymián snítka
Rozmarýn snítka
Velkolistá petržel snítka
Bobkový list 4 ks
Sůl, pepř dle chuti

Kuře naporcujeme na 8 dílků (fricassé). Osolíme, opepříme a vetřeme. Dáme do rendlíku a zalijeme červeným vínem. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Česnek a šalotku oloupeme. Hnědé žampiony neloupeme a nezbavujeme nožičky. V rozpáleném hrnci nasucho opečeme anglickou slaninu, kterou po opečení vyjmeme. Do výpeku nalijeme olivový olej, rozehřejeme a postupně každou připravenou zeleninu opečeme. Zeleninu po opečení dáme na talíř.

Kuřecí maso vyjmeme z červeného vína a ve výpeku z anglické slaniny a zeleniny zprudka opečeme. Ve výpeku orestujeme rajčatový protlak, asi 3 minuty. Poté přidáme bylinky, zalijeme červeným vínem a na mírném ohni vaříme doměkka. Do vzniklé omáčky přidáme opečenou zeleninu a ještě 10 minut povaříme. Zelenina po uvaření musí zůstat křupavá. Omáčku dochutíme dle potřeby solí, pepřem, cukrem a na závěr zjemníme máslem.

Toto jídlo se podává s křupavou francouzkou bagetou, bramborovým pyré.

- žampiony neloupejte, nezbavujte nožičky při tepelné úpravě by vám mohly prasknout, rozpadnout se
- zeleninu nevařte po celou dobu tepelné úpravy kuřete, byla by rozvařená. Po tepelné úpravě musí zůstat křupavá.
- olivový olej můžete nahradit řepkovým olejem a nebo jen máslem

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >