RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Cous-Cous se sušeným ovocem, plátkovanými mandlemi a žlutým kariZobrazit galerii

Cous-Cous se sušeným ovocem, plátkovanými mandlemi a žlutým kari

Snadný Cous-Cous se sušeným ovocem

Obtížnost: velmi nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Cous-Cous 480 gr
Panenský olivový olej 1 dcl
Sušené brusinky 80 gr
Sušené švestky 80 gr
Rozinky 80 gr
Plátkované mandle 80 gr
Žluté kari 2 kávové lžíce
Voda    1,3 l (závisí na kvalitě Cous-Cousu)
Čerstvý koriandr ½ svazku
Římský kmín 1 kávová lžíce
Med 2 polévkové lžíce
Šťáva z citronu 1 ks
Sůl, pepř dle chuti


Cous-Cous vsypte do většího rendlíku, zalijte vařící vodou, vmíchejte sůl a nechte pod pokličkou odpočívat, dokud se tekutina nevstřebá. Poté ho vidličkou promíchejte.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na menší kousky nakrájené sušené ovoce, mandle a nechte zkaramelizovat (4 minuty). Poté přidejte kari, římský kmín a nechte 2 minuty orestovat.Tuto směs přidejte do Cous-Cousu a opatrně vmíchejte. Dochutíme solí, pepřem, nahrubo nasekaným koriandrem, šťávou z citronu a medem.

Cous-Cous podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Místo sypkého kari můžete použít kari pastu. Pozor je pálivá.
- Důležité je nepoužívat čerstvé ovoce.
- Pokud máte rádi červenou cibuli, můžete ji také použít.
- Mandle můžete zaměnit za nahrubo nasekané pistácie

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >