RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Chřestový koláčZobrazit galerii

Chřestový koláč

Chřestový koláč (Quiche)

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 70 minut


Vejce  3 ks
Hladká mouka 280 g
Jarní cibulka 2 ks
Máslo (studené) 140 g
Sůl, pepř špetka
Studená voda 8 lžič
Chřest 300 g
Smetana 300 ml
Sýr Gouda 100 g
Česnek 1 stroužek
Muškátový oříšek špetka


Z hladké mouky, studeného másla a špetky soli vytvoříme drobenku. Přidáme 8 lžic studené vody a vypracujeme těsto, které dáme alespoň na půl hodiny do lednice.

Z těsta vyválíme plát, přendáme do formy na koláč, nahoru dáme pečící papír a předpečeme.

Mezitím si na oleji orestujeme jarní cibulku, nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Oloupeme chřest. Smícháme vejce se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Na předpečený koláč dáme orestovanou cibulku, chřest, zalijeme smetanou, zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 175°C cca 45-50 minut.

Podáváme na hezkém talíři za tepla i za studena.

- Do koláčové formy pod korpus přidáme pečící papír, aby šlo těsto lépe vyndat.
- Koláč můžeme ještě navrch posypat strouhaným parmezánem.
- Pečící papír pod korpusem je dobré potřít ještě máslem.
- Těsto korpusu se propíchává vidličkou proto, aby měl vzduch kudy utéct a korpus nepopraskal

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >