RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Čerstvý marinovaný losos na kůži v hrubé mořské soli a cukru, grilovaný na olivovém olejiZobrazit galerii

Čerstvý marinovaný losos na kůži v hrubé mořské soli a cukru, grilovaný na olivovém oleji

Jednoduchý losos trochu jinak

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Čerstvý losos 1 kg
Hrubá mořská sůl 500 gr
Cukr krupice 500 gr
Panenský olivový olej 1 dcl

Čerstvého lososa zbavíme kostí a pomocí papírového ubrousku osušíme. Takto připraveného lososa dáme kůží dolů na plech. V misce smícháme sůl, cukr a vše nasypeme ve stejné vrstvě na lososa. Necháme při pokojové teplotě 5 hodin marinovat. Po 5 hodinách marinádu ze soli a cukru odstraníme, pod studenou tekoucí vodou spláchneme a poté pomocí papírového ubrousku osušíme.

Marinovaného lososa nakrájíme na steaky a ugrilujeme. Grilovací pánev rozehřejeme, přilijeme olej, na kterém lososa ugrilujeme. Nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty a poté lososa otočíme a opět grilujeme 4 minuty.

Grilovaného lososa podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Teplota při grilování lososa by neměla přesáhnout 200°C, vhodná teplota je 180°C
- Lososa pečte s kůží, je šťavnatější a lahodnější
- Po ugrilování se kůže odděluje lépe než před tepelnou úpravou
- Marinovaného lososa můžete grilovat vcelku. Nemusíte ho porcovat. Losos je ještě šťavnatější a lahodnější
- Lososa můžete péci v alobalu nebo pečícím papíru

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >