RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Celerový krémZobrazit galerii

Celerový krém

Celerový krém s hříbky

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Celer 300 g
Cibule střední 1 ks
Řapíkatý celer 150 g
Olej 50 ml
Vývar (zeleninový nebo kuřecí) cca 1 l
Smetana 100 ml
Hříbky 150 g (čerstvé nebo mražené)
Máslo 50 g
Mouka hladká 100 g
Sůl, pepř dle chuti


Olej rozpustíme v hrnci, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce orestujeme. Přidáme nastrouhaný celer a na jemno nakrájený řapíkatý celer, a společně orestujeme. Zaprášíme moukou a zarestujeme. Zalijeme vývarem, důkladně prošleháme metličkou, osolíme, opepříme a necháme vařit.

Necháme provářet 30-35 minut a rozmixujeme. Přidáme hříbky a společně ještě cca 10 minut vaříme. Polévku dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou a máslem.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Do polévky můžeme přidat špetku mletého muškátového oříšku, bude voňavější.
- Jako vložku do polévky můžeme použít na másle orestovaný řapíkatý celer a opečené chlebové krutony.
- Jestliže máme sušené houby je dobré je před vložením do polévky povařit, pokrájet a teprve poté je i s vývarem z hub do polévky přidat.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >