RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


BulgurZobrazit galerii

Bulgur

Bulgur s kozím sýrem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 40 minut


Bulgur    300 g
Ledový salát   1 ks
Rajčata    500 g
Pistácie    50 g
Kozí sýr    150 g
Olej olivový   150 ml
Hladkolistá petržel  1 svazek
Citron (kůra+šťáva)  1 ks
Sůl,pepř   dle chuti


Bulgur zalijeme vodou, osolíme a vaříme cca asi 30 minut do měkka. Scedíme a vychladíme.

Petrželku nasekáme na jemno, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z citrónu a zalijeme olivovým olejem. Metličkou vyšleháme dresink, aby se nám chutě spojili.

Ledový salát nakrájíme nebo natrháme na kousky, nakrájíme rajčata na kostičky a smícháme s bulgurem. Osolíme, opepříme a dle chuti zalijeme připraveným dresinkem a společně promícháme.

Při podávání posypeme rozdrobeným kozím sýrem a nasekanými piniovými ořechy.

- Pro větší rozmanitost můžeme do salátu ještě přimíchat různé klíčky, naklíčenou řeřichu nebo na kolečka nakrájené ředkvičky.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >