RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Brambory LouisianeZobrazit galerii

Brambory Louisiane

Jednoduchý a chutný způsob úpravy brambor

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Brambory malé 1,5 kg
Česnek 4 stroužky
Sýr s modrou plísní 350 g
Majonéza 200 g
Jarní cibulka 4 ks
Sůl, pepř dle chuti


Brambory omyjeme a osušíme. Dáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C doměkka. Doba pečení je 40 minut, dle výkonu vaší trouby.

Po upečení brambory vychladíme. Po vychlazené podélně rozpůlíme. Brambory mírně osolíme, opepříme a opatrně zamícháme. Majonézu dáme do misky, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nahrubo nakrájenou zelenou část jarní cibulky a utřený česnek, spojíme. Tuto hmotu přidáme k bramborám a zlehka zamícháme.
 
Brambory podáváme na talíří nebo v hluboké misce.

 - Nepoužívejte velké brambory, nejsou tak chutné.
 - Klasický česnek můžete v sezóně nahradit medvědím česnekem.
 - Sýr s modrou plísní můžete nahradit za sýr se zelenou plísní.
 - Brambory dejte péct do vyhřáté trouby.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >