RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Bílá čokoládaZobrazit galerii

Bílá čokoláda

Bílá čokoláda
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 15 min


Plnotučné mléko 400 ml
Smetana ke šlehání (30%) 250 ml
Bílá čokoláda 250 g
Lyofilizované jahody 1 lžíce

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Odložíme stranou. Čokoládu nasekáme na malé kousky, rozpustíme nad vodní lázní nebo ve mlekovaru a dobre promícháme. Smetanu přivedeme v jiném hrnci k varu. Do rozpuštěné čokolády po 1/3 stěrkou zapracujeme zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat husta emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidáme další 1/3 smetanu. Pokračujeme a zapracujeme celý zbytek smetany. Emulzi pak vmícháme do zahřátého mléka. Hned po zamíchání servírujeme do hrnků a ozdobíme lyofilizovanými jahodami nebo jiným ovocem podle chuti.
 
Servírujeme do hrnků a ozdobíme lyofilizovanými jahodami nebo jiným ovocem podle chuti. 
 
Pokud lyofilizované rozdrobené ovoce přidáme do smetany během vaření, napoj se zbarví.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >