RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Bezlepkový chlebíčekZobrazit galerii

Bezlepkový chlebíček

Bezlepkový chlebíček s ořechy a semínky

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 80 minut


Slunečnicová semínka 70 g
Dýňová semínka 70 g
Lískové oříšky 40 g
Mandle 40 g
Chia semínka 100 g
Psyllium 4 lžíce
Mořská sůl 2 lžičky
Javorový sirup 1 lžíce
Olivový olej 3 lžíce
Voda 350 ml


Všechny suché ingredience pečlivě promícháme v míse. Poté vmícháme javorový sirup, olej a vodu.

Zpracujeme tužší hmotu a necháme semínka nasáknout. Pokud je těsto příliš tuhé a rozpadá se, přidáváme po lžičkách vodu.

Povrch chleba uhladíme a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout. Dobře připravené těsto dobře drží var a nerozpadá se.

Chléb přendáme do chlebové pečící formy a pečeme v troubě na 175°C cca 20 minut. Poté formu otočíme vzhůru nohama a pečeme dalších 30-40 min. Hotový chléb krájíme, až když je úplně vychladlý.

Podáváme na hezkém talíři, jako přílohu nebo samostatně

- Místo olivového oleje můžeme použít i přepuštěné máslo ghee.
- 1/2 chia semínek můžeme nahradit lněným semínkem.
- Hotové těsto můžeme nechat odpočívat i přes noc.
- Chléb můžeme i zamrazit, ale je dobré ho před tím nakrájet na plátky(lépe se pak odebírá)

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >