RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Slaný koláčZobrazit galerii

Slaný koláč

Slaný koláč se špenátem a piniovými ořechy

Obtížnost: nízká | Porce: 12 | Čas: 50 minut


Listové těsto   350 g
Špenát listový   750 g
Vejce    3 ks
Šunka    150 g
Sýr tvrdý   150 g
Mléko    150 ml
Smetana   100 ml
Cibule    100 g
Česnek   30 g
Piniové ořechy   50 g 
Sůl, pepř   dle chuti


Mražený listový špenát necháme rozmrazit a důkladně vymačkáme vodu.

Cibuli nakrájíme najemno a společně s nakrájeným česnekem a nasekanými piniovými ořechy lehce orestujeme na oleji. Necháme vychladit a smícháme se špenátem. Poté přidáme na nudličky nakrájenou nebo nastrouhanou šunku a tvrdý sýr a společně promícháme.

Listové těsto vyválíme a vyložíme s ním vymazanou koláčovou formu. Okraje ořízneme nožem. Těsto lehce propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nenafukovalo. Na takto připravené těsto naložíme připravený špenát a zalijeme zálivkou připravenou smícháním mléka, rozšlehaných vajec a smetany.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 25 minut.

Před podáním dozdobíme dle libosti.

- Špenát můžeme použít i čerstvý ale musíme ho nejdříve důkladně proprat a poté ho orestujeme společně s cibulí a česnekem.
- Jestliže chceme koláč vegetariánský, nahradíme šunku třeba jiným druhem sýra

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BASE LT3077 BASE
LT3077

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >