RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Skořicová bábovkaZobrazit galerii

Skořicová bábovka

Skořicová bábovka s brusinkami

Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 90 minut


Mouka hladká   300 g
Vejce    2 ks
Cukr třtinový   250 g
Krupicový cukr   100 g
Máslo    160 g
Mletá skořice   1 lžička
Prášek do pečiva  10 g
Jedlá soda   5 g
Vlašské ořechy   150 g
Zakysaná smetana  240 g
Sušené brusinky  150 g
Moučkový cukr   50 g
Javorový sirup   50 ml


Smícháme 50g mouky, 125g třtinového cukru, ½ lžičky skořice, nasekané a opražené vlašské ořechy a 50g másla. Z těchto surovin vypracujeme prsty drobenku a odložíme stranou.

Zbylé máslo vyšleháme mixérem do pěny, přidáme krupicový cukr a pokračujeme ve šlehání. Následně zašleháváme jedno vejce po druhém, poté zašleháme zakysanou smetanu, zbylou mouku, skořici, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli. Na konec přimícháme do hotového těsta brusinky.

Troubu předehřejeme na 170°C. Těsto lijeme do vymazané bábovkové formy tímto postupem: nalijeme 1/3 těsta, posypeme polovinou drobenky, 2/3 těsta a posypeme druhou polovinou drobenky a nakonec poslední třetinou těsta zakončíme. Pečeme cca 1 hodinu. Jestli je bábovka hotová zjistíme zapíchnutím špejle do bábovky. Musíme jí vytáhnout čistou.

Bábovku necháme vychladnout a poté polijeme polevou, kterou připravíme smícháním javorového sirupu s moučkovým cukrem.

- Brusinky můžeme použít i mražené ale po rozmrznutí je musíme nechat okapat a obalit v hladké mouce.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >