RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


RostbífZobrazit galerii

Rostbíf

Anglický rostbíf s pikantní omáčkou

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Hovězí roštěnec  2 kg
Dijonská hořčice  100 g
Olivový olej   50 ml
Worcester   30 ml
Sůl, pepř  
   
Omáčka:  
Majonéza   200 g
Kečup    50 g
Tabasco    
Worcester
Sojová omáčka


Maso očistíme od blan a tuku, pak důkladně vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worcesteru, soli a čerstvě namletého pepře. Necháme marinovat minimálně dvě hodiny.

Maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran, přendáme na pekáč, nebo na pečící mřížku a vložíme do trouby. Pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Pokud máme dost času na přípravu, pečeme na 65 °C cca 2 hodiny. Po dopečení vyjměte rostbíf z trouby a nechte maso ještě asi 15 minut stát, aby se nám krásně v mase rozložila šťáva. Maso bude nádherně šťavnaté, ani nedopečené, ani přepečené.

Pokud máte vpichový teploměr, tak na stupeň středně krvavé by maso mělo mít vnitřní teplotu 60°C.
Na stupeň středně propečené stupeň 65°C a na zcela propečené stupeň 70°C

Omáčka:
Majonézu smícháme s kečupem, přidáme lžičku worcesteru, pár kapek sójové omáčky a pár kapek tabasca.

Důkladně promícháme a podáváme k rostbífu.



Po upečení rostbíf ostrým nožem krájíme na tenké plátky

- Čas pečení je pouze orientační, záleží hlavně na velikosti a váze masa, které pečete. Opravdu spolehlivý pomocník je vpichový teploměr.
- Jestliže je roštěnec nízký, nebo maso nedrží tvar, můžeme ho svázat provázkem.
- Do pikantní omáčky můžeme přidat nasekané kapary.
- Při marinování můžeme k masu přidat pár snítků tymiánu a rozmarýnu a poté vše společně opéct na pánvi.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

CERAMIC LT1066 CERAMIC
LT1066
BAMBOO LT2061 BAMBOO
LT2061
AIR LT6012 AIR
LT6012

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >