RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Karlovarský knedlíkZobrazit galerii

Karlovarský knedlík

Rychlý karlovarský knedlík s velkolistou petrželí

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Rohlík 12 ks
Vejce 4 ks
Máslo 120 g
Mléko polotučné 400 ml
Velkolistá petržel 1 svazek
Muškátový oříšek    špetka
Sůl, pepř dle chuti


Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a pokropíme studeným mlékem. Občas rohlíky opatrně promícháme. Mléko se musí do housky vsáknout. Na závěr přidáme nahrubo nasekanou velkolistou petržel.

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme v tuhý, pevný sníh. Žloutky smícháme s máslem pokojové teploty. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, sníh a opatrně spojíme v jednolitou hmotu.

Z takto připravené hmoty uděláme koule velikosti tenisáku. Dáme na pařáček, přiklopíme pokličkou a vaříme v páře 8 minut.

Podáváme na hezký, předehřátý talíř a servírujeme jako přílohu.

- Rohlíky můžeme nahradit bílou bagetou, vekou.
- Karlovarské knedlíky budou jemnější, křehčí, když do nich přidáme lžíci zakysané smetany.
- Pokud nemáte velkolistou petržel, použijte kudrnku.
- Nepoužívejte rohlíky s mákem, kmínem.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

PASTA LTSS2417 PASTA
LTSS2417

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >