RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Melounové gazpatchoZobrazit galerii

Melounové gazpatcho

Melounové gazpatcho s feferonkou a fetou

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 20 minut


Meloun 3 kg (vodní, cantalope, cukrový)
Okurky salátové 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Červená paprika 200 g
Červená cibule 1 ks
Rajčatová šťáva 200 ml
Vinný ocet 100 ml
Olej olivový 50 ml
Feta sýr 60 g
Sůl, pepř dle chuti


Melouny rozpůlíme, odstraníme semínka a vykrájíme dužinu. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostky. Chilli papričku a papriku zbavíme semínek, pokrájíme na kousky.

V mixéru nebo tyčovým mixérem rozmixujeme takto připravenou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí, rajčatovou šťávou, olivovým olejem a octem do hladka a poté přepasírujeme přes cedník. Osolíme, opepříme dle chuti a necháme v ledničce cca hodinu vychladit.

Při servírování pokapeme olivovým olejem a ozdobíme nakrájenou fetou.

Do polévky při servírování můžeme přidat sekanou petrželkou.

- Variaci melounů můžete libovolně kombinovat (lepší je vybírat melouny se semínky uprostřed, usnadní nám to práci)
- K polévce se báječně hodí opečené plátky francouzské bagety
- Polévku můžeme ještě vylepšit nasekanými olivami, kterými polévku posypeme při podávání.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >