RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kokosová bábovkaZobrazit galerii

Kokosová bábovka

Kokosová bábovka se sojovým mlékem a borůvkami

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 90 minut


Rýžový olej   250 ml
Mouka polohrubá  350 g
Vejce    3 ks
Cukr krupice   200 g
Vanilkový extrakt  2 lžičky
Kokos    50 g
Prášek do pečiva  10 g
Sójové mléko   175 ml
Borůvky   150 g
Moučkový cukr


Olej, vejce, cukr a vanilkový extrakt důkladně prošleháme v míse. Mouku, kokos a kypřící prášek smícháme dohromady a potom vmícháme spolu se sojovým mlékem do vaječné směsi.

Troubu předehřejeme na 170°C. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Polovinu hotového těsta nalijeme do formy. Do druhé poloviny přidáme čerstvé nebo mražené borůvky, lehce promícháme a nalijeme také do formy. Pečeme v troubě cca 1 hodinu. Jestli je bábovka pečená zjistíme zapíchnutím špejle do bábovky, měla by vyjít čistá.

Upečenou bábovku vyjmeme, necháme asi 15 minut vychladnout a vyklopíme.

Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem a při podávání můžeme ještě posypat čerstvými borůvkami.

- Jestliže neseženete rýžový olej, který má mírně oříškovou chuť, použijte olej slunečnicový.
- Mražené borůvky dávejte do těsta nerozmražené, v opačném případě vám do těsta pustí barvu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >