Kančí kýtu odblaníme, prošpikujeme slaninou a svážeme provázkem, aby držela hezký tvar.
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé plátky a spolu s kořením a bylinkami nasypeme na maso. Zalijeme lákem připraveným z vody, octa, bílého vína, cukru a soli, a
necháme v ledničce tak dva dny odležet. Maso průběžně obracíme.
Odleželé maso zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle v kastrolu a vyjmeme. Poté do hrnce přidáme zeleninu, kterou jsme měli na naloženém mase a osmažíme do zlatova. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a zalijeme vývarem. Poté do takto připraveného základu vložíme opečené maso, divoké koření a pár plátků citrónu. Přikryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou máslovou jíškou a strouhaným perníkem, přidáme šípkovou zavařeninu, špetku skořice, cukr a necháme provařit. Hotovou omáčku propasírujeme přes jemný cedník a podle chuti ještě dosolíme nebo přidáme cukr. Nakonec zjemníme máslem.