RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Irský eintopfZobrazit galerii

Irský eintopf

Polévka Irský eintopf

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 120 minut


Jehněčí přední  1000 g
Olej   50 ml
Cibule   100 g
Masový vývar  2 l
Kapusta  200 g
Brambory  250 g
Mrkev   250 g
Petrželka  svazek
Citrón   1 ks
Sůl, pepř  
Kmín  
   
V hrnci rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Maso vyjmeme a do hrnce vložíme nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova, přidáme opečené maso, zalijeme vývarem, okořeníme a pozvolna vaříme do měkka.

Po 30minutách vaření přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a kmín. Vaříme dalších cca 35 minut.

Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkev a stroužek česneku a společně dovaříme do měkka.

Hotovou polévku dosolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.

Při podávání posypeme polévku směsí z jemně nakrájené petrželky, česneku a citrónové kůry. Tato směs se nazývá v italské kuchyni “Gremolata“ a dodá polévce tu správnou aromatickou tečku.

- Místo jehněčího masa můžeme použít i maso hovězí.
- Nemáme li vývar, zalijeme polévku vodou.
- Gremolata je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Do směsi se může přidat i jedna rozetřená ančovička.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >